ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡ.ΜΟΣ. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΣΧΑΤΙΩΤΕΣ

Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη πολιτική συγκυρία. Μετά από τέσσερις μήνες «πρώτη φορά αριστερής» κυβέρνησης οι ψευδαισθήσεις για τις δυνατότητες της «διαπραγμάτευσης» και της «ρήξης εντός ευρωζώνης» διαλύονται. Μαζί όμως διαλύονται και οι ελπίδες που επένδυσαν οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικροέμποροι και επαγγελματίες στις υποσχέσεις για «σκίσιμο» των μνημονίων και έξοδο από την κρίση, για δουλειά και αξιοπρεπή διαβίωση.

Όσο λοιπόν και να προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα οι «εταίροι» μας, οι προηγούμενες και η νυν κυβέρνηση, το δίλημμα είναι πλέον ξεκάθαρο: Ή μέσα στην Ε.Ε. και την ευρωζώνη που συνεπάγεται τη μετακύλιση της κρίσης του κεφαλαίου στις πλάτες μας και την ισοπέδωση δικαιωμάτων και εργατικών κατακτήσεων ή θα ακολουθήσουμε ένα νέο δρόμο με ρήξη με Ε.Ε. και ΔΝΤ, ακύρωση των μνημονιακών συμφωνιών, μονομερή στάση πληρωμών και μονομερή διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο και γενναία μέτρα ανακούφισης και βελτίωσης της ζωής των λαϊκών στρωμάτων.

Σ’ αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή, η Αριστερά οφείλει να σηκώσει το γάντι της σκληρής αναμέτρησης. Να κινητοποιηθεί και να εμπνεύσει. Να πείσει και να οργανώσει τους αγώνες του λαού. Να πάρει διαζύγιο από τις αυταπάτες για «φιλολαϊκή» διαχείριση της λιτότητας και από τους όρκους πίστης στους ευρωπαίους «εταίρους». Να γυρίσει την πλάτη στον αδιέξοδο δρόμο της ιδεολογικής «καθαρότητας» και της άρνησης της κοινής δράσης. Οφείλει, εν τέλει, να διατυπώσει μια πρόταση με τους αναγκαίους στόχους για τη διέξοδο από την κρίση και τη βελτίωση της ζωής μας.

Στα πλαίσια αυτά, για εμάς είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός μαχητικού, ανεξάρτητου, μετωπικού αριστερού σχήματος, που θα λειτουργεί αμεσοδημοκρατικά και θα παλεύει στο Μοσχάτο για ένα πραγματικό, κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής. Ενός σχήματος που θα προσπαθήσει να συμβάλλει :

  • Στους αγώνες ενάντια στην κρίση και την κατάργηση κοινωνικών δημόσιων παροχών, ενάντια στην καταλήστευση των λαϊκών εισοδημάτων , ενάντια στην ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση του δημόσιου χώρου και φυσικού πλούτου.
  • Στην οργάνωση του κινήματος των ανέργων, στην ενίσχυση των τοπικών αγώνων των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και τις ελαστικές σχέσεις μισο-εργασίας, στη διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους με ανθρώπινα μεροκάματα και συνθήκες εργασίας.
  • Στην αντιφασιστική πάλη, την πάλη ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό και την υπεράσπιση των σύγχρονων δημοκρατικών δικαιωμάτων.
  • Στην ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος μέσω ΤΑΙΠΕΔ, στην υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, του δομημένου περιβάλλοντος, της δημόσιας δωρεάν υγείας και παιδείας.

Εν ολίγοις, θέλουμε ένα σχήμα που θα επιχειρήσει να εμπλακεί με όλες τις γνήσιες μορφές που λαμβάνει η κοινωνική δυναμική, συμβάλλοντας στη μάχιμη έκφραση τους. Δεν επιθυμούμε να αποτελέσουμε μια κλειστή παράταξη που σκοπό θα έχει να αναδείξει παράγοντες – σωτήρες, αλλά μία ανοικτή συλλογικότητα, με ευρεία συμμετοχή και στόχο να γίνει η αδέσμευτη φωνή της αγωνιζόμενης κοινωνίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι και μαθητές, μετά από συζήτηση και μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη συγκρότηση του σχήματος «ΑΡ.ΜΟΣ. – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ». Καλούμε κάθε συμπολίτη που επιθυμεί να συμβάλλει σ’ αυτήν την υπόθεση, να συμμετέχει με τις προτάσεις, τις ιδέες και τη γνώμη του, προκειμένου ο ΑΡ.ΜΟΣ. να ριζώσει, να αποκτήσει μαζικά και δημοκρατικά χαρακτηριστικά και να συμβάλλει ουσιαστικά στην προσπάθεια για φιλολαϊκή έξοδο από την κρίση και ένα καλύτερο μέλλον.

Σας καλούμε στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ με θέμα «Διαγραφή του χρέους» τη Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 19:30, στο Πνευματικό Κέντρο (Σολωμού & Κωνσταντινουπόλεως) με ομιλητές: τον οικονομολόγο Λεωνίδα Βατικιώτη και τον καθηγητή φιλοσοφίας Δημήτρη Πατέλη. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση.

g3061-2-9-9

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s